Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer Evelina Jonssons debutalbum – en skiva som beskriver Hälsingland

/
  • Evelina Jonsson från Ljusne ger nu ut debutskivan
  • Skivan gavs ut den 22 april och förutom Evelina Jonsson deltar artisterna Östen Eriksson, Barbro

Redan som tioåring började Ljusnetjejen Evelina Jonsson delta i olika musiktävlingar och snart insåg hon att hon var en sångtalang. Nu förverkligar 17-åringen sin dröm och ger ut debutalbumet "Hälsingland" där hon sjunger duett med bland andra Lill-Babs, Pär Engman och Östen med Resten.

Annons

– Det har alltid varit en dröm att få ge ut en egen skiva och nu är den äntligen klar. Det hela känns jättepirrigt, säger Evelina Jonsson.

Skivan gavs ut den 22 april och innehåller 12 låtar. Till några av låtarna sjunger Evelina duett med etablerade artister från Hälsingland. Det är låtar som "Bli en clown" med bland andra Barbro "Lill-Babs" Svensson och "En by mellan två berg" av Engmans kapell för att nämna några. Även Åsa Jinder och Ellinore Holmer från Glada Hudik-teatern medverkar.

– Jag vill beskriva skivan lite som Hälsingland känns, men jag har gjort låtarna i ett mer modernare snitt. En låt är Hårgalåten, den är mycket tuffare än originalet, säger Evelina.

Läs även: "Lika stor röst som Lisa Nilsson"

Efter att Evelina fått idén gick allting snabbt. De musiker hon tillfrågade var snabbt med på noterna och skivan spelades in i en studio i Bålsta.

– De tyckte alla att det var en rolig idé. Jag tyckte att det var fantastiskt roligt att få jobba nära så erfarna och proffsiga musiker. Nu ska det bli spännande och se hur skivan mottas, säger hon.

Evelina är född och uppvuxen i Ljusne och musiken har alltid legat familjen varmt om hjärtat. Hennes morfar var den välbekante spelmannen och fiolbyggaren Per-Erik Petersson som under sin levnad var en stor inspiration för barnbarnet.

– Jag var nog nio–tio år när jag upptäckte att jag var duktig på att sjunga. Jag anmälde mig till olika tävlingar och under årens lopp har jag vunnit ganska många, säger Evelina blygsamt.

Nu med debutskivan hoppas hon på det stora genombrottet.

– Jag vill utvecklas hela tiden. Det känns verkligen spännande att albumet äntligen är klart, säger Evelina Jonsson.

Läs även: "Kan inte fatta det"

Mer läsning

Annons