Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu flyttar O-Ringen till Böle

/
  • Erik Rost från Alfta lever ett riktigt orienteringsliv. Ena dagen fyra i elitsprinten, nästa dag funktionär som bygger minknatbana för de allra minsta orienterarna.
  • Willy Olsson och Kenneth Svedlund tar i för kung och fosterland när den ska dra montera tältdukarna på kiosktältet.
  • Henken Eriksson, Folke Eriksson och Nore Westin, ett glatt veterangäng från I19 IF i Boden.
  • Etappchefen Janne Berglund behåller lugnet trots att vädret ställt till en del problem vid arenabygget i Böle.

Rom byggdes inte på en dag – och det gör inte en O-Ringenarena heller. På tisdagen var det intensiva aktiviteter på arenabygget i Böle där etapp 3 och 4 ska genomföras.

Annons

– Där kan ni inte parkera, där ska vi köra.

Det är etappchefen Janne Berglund, från Segersta, som pekar med hela handen när vi kommer farande för att ta pulsen på arenabygget. Vi flyttar på bilen och passar på att fråga hur det går.

– Förra året la vi vägtrummor och grävde diken för att avvattna området. Men nu har regnet ställt till problem i alla fall. Vi har varit tvungna att förstärka vägarna här vid arenan eftersom regnet gjort marken mjuk, ändå kan vi inte köra ner mot sjön med lastbilarna.

Bland det jobbigaste är att flytta de fyra kiosktälten, efter som hela varusortimentet måste packas ner, flyttas och packas upp igen. Några av kiosktälten är redan på plats, liksom det stora tältet där målgången ska ske. De andra är på väg från Glössbo där man river den gamla arenan samtidigt som den nya byggs upp.

Kenneth Svedlund och Willy Olsson tar i allt vad de orkar för att dra en av de stora tältdukarna på plats. Tältgruppen räknar med att arbeta hela dagen, och lite till. Det är ett 20-tal tält som ska upp.

Vi strövar vidare ner mot sjön och stöter ihop med Åsa Kindlund och Åsa Boberg som ansvarar för miniknat. Även de bygger nytt på den nya arenan och till sin hjälp har de Erik Rost, just nu totalledare i O-Ringens elitklass. Erik har själv en gång orientera på miniknat.

– Alla som har föräldrar som orienterar har sprungit miniknat, säger han och ler.

Mer läsning

Annons