Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar Sommartrivsel på Berget i gång

/

Hallå där Tomas Jutterström, kapellmästare på årets upplaga av Sommartrivsel som startar i kväll.

Annons

Hur känns det inför säsongspremiären?

- Det känns bra. Vi i bandet har filat lite på låtarna och repat en del så att det ska gå smidigt. Artisterna ska bara kunna komma hit och uppträda med oss.

Är inte artisterna vana vid att ha ett eget band med sig?

- Jo så är det väl. Men nu får de hålla till godo med oss. Skämt åsido, vi gör allt för att det ska bli så bra som möjligt. Och vi kommer att kompa både amatörerna och artisterna.

Vad är nytt för i år?

- I år går vi tillbaka till att ha en talangtävling för blivande sångstjärnor. Förra året var det på förslag att köra någon körslagsvariant. Men i år är det tillbaka till det gamla. Så har vi en ny programledare, Jamina Jansson. Annars är det sig likt.

Hur är upplägget för talangtävlingen?

- De tre första kvällarna blir det deltävlingar och sista kvällen blir det final. En person går vidare från varje deltävling. Meningen är att det ska vara fyra personer i finalen så det blir nog någon dark horse som kommer med i slutet också.

Hur ser ni på krocken med Rockweekend och Gatufesten?

- Man kan väl säga att det är olyckligt. Men det kanske inte riktigt är samma publik. Många som har gått på Berget i flera år återkommer eftersom det har blivit en träffpunkt. Det är bara att hoppas att de gamla stamgästerna dyker upp.

Varför ska jag inte missa Sommartrivsel?

- Därför att det är ett tillfälle att träffa en massa gamla bekanta. Jag tror att många söderhamnare som bor någon annanstans och är här över sommaren går dit och för att träffa folk. Sen är det en fantastisk utsikt, bra underhållning och så vidare.

Hur viktigt är vädret egentligen?

- Det är verkligen a och o. Men det ser ut att bli sol. Förra året hade vi en riktig otur med vädret en gång, då blir det inte samma sak.

Du har varit med i 23 år. Är det fortfarande lika kul?

- Ja det är det. Det är kul att spela och att träffa andra artister att jobba med. Det är kul att se talangerna växa upp och bli bättre och bättre. Nina Söderquist och Anna Sahlin började här till exempel.

Mer läsning

Annons