Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar vi ställa om

/
  • Jan Forsmark, kursledare, instruerar några av helgens kursdeltagare i konsten att sätta ihop grupper och leda övningar i omställning. En metod kallas Akvariet.

Miljö- och energifrågorna har lyst med sin frånvaro i valrörelsen, anser Jan Forsmark, Hela Sverige ska leva. Men snart är det dags att på allvar börja tänka i omställningsbanor. Avstampen togs i Söderhamn under helgen.

Annons

Omställning Hälsingland började sin mobilisering med ett upptaktsmöte i Söderhamn, i början av september.

I helgen fortsatte man på den inslagna vägen med en tvådagars nationell kurs i Omställning Sveriges regi. Syftet med verksamheten är att få igång samtal och diskussioner om hur det framtida samhället ska möta energibrist och sinande oljekällor.

Kursen gick i Växhuset i Mobodarne, med drygt 20-talet deltagare. Växhuset fick mycket beröm för sitt genomtänkta arbete för ekologisk uthållighet.

Omställning Hälsingland har inlett ett arbete med kurser, seminarier, studiecirklar, film- och debattkvällar, soppluncher, skördefest, med mera, vilket ska vara året ut. Arbetet har liknats vid en "förstudie" inför kommande konkreta projekt.

Mer läsning

Annons