Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Sofies skiva på gång

/
  • Sofie Norling på stipendiekonsert i Söderhamn, i mitten av mars, tillsammans med pianisten Philip Neterowicz. Låten? Fly me to the moon, förstås, en av de stora melodifavoriterna.

Om en vecka släpps Sofie Norlings skiva Chapter One. Till sommaren har söderhamnarna chansen att få höra och se henne på hemmaplan, kanske blir det rentav en jazzkväll på Ferdinand.

Annons

I mitten av mars fick Sofie Norling Söderhamns kommuns kulturstipendium för ungdom.

Den 13 april blir ett nytt datum att minnas för Söderhamnsbördiga Sofie. Då släpps hennes skiva Chapter One med gruppen Quiet Nights Orchestra, på Berns.

• Vad står namnet Chapter One för?

- Det betyder att jag förhoppningsvis ska kunna fortsätta resa med bandet, säger Sofie.

• Ditt stipendium var på 10 000 kronor. Har du gjort något spännande med pengarna?

- Jag ska köpa en sånganläggning, med två högtalare och en mixer. Det är bra att ha.

Till hösten släpper Sofie skiva nummer två. Den heter Nuaia, det vill säga samma namn som bandet hon sjunger med då. Det har helt andra medlemmar än Quiet Nights.

Mellan vår och höst kommer en sommar. I augusti kommer söderhamnarna med all sannolikhet att få höra henne och pianisten, Söderhamnsbördige Per Norin, uppträda tillsammans i Trönö kyrka. Sofie skulle gärna vilja sjunga även på Söderhamns Jazzklubbs stamlokus Ferdinand. Kanske kommer det en inbjudan en dag och då kan vi med säkerhet räkna med att få höra Fly me to the moon:

- Det är en av mina favoriter. Den har följt mig ända sedan gymnasiet, säger Sofie.

• Var står du i livet just nu?

- I vår är jag klar med min treåriga utbildning på Musikhögskolan i Malmö. Efter examen åker jag till Stockholm och flyttar ihop där med min kille som är trummis i Quiet Nights, säger Sofie.

Och nästa år kan turnén i Japan bli verklighet. Maries syster bor där och hon ser verkligen fram emot lanseringen av sin skiva Nuaia.

• Vad tror du om framtiden?

- Jag vet inte hur det kommer att bli, men jag skulle verkligen vilja kunna försörja mig på musiken, säger Sofie.

Mer läsning

Annons