Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norralabördig riksdagskandidat

Till hösten kan Elin Lundgren, känd Kuriren-krönikör med rötter i Norrala, vara ett av de hetaste namnen till riksdagen inför riksdagsvalet 2010. Jag blir jätteglad om jag får chansen, säger Elin.

Annons

Socialdemokraterna Gävleborg har nominerat sju män och sju kvinnor, totalt 14 personer, till riksdagens Gävleborgslista, inför nästa års riksdagsval.

Det finns ingen inbördes rangordning mellan kandidaterna, men Elin Lundgren, 30-årig NO-lärare bosatt i Gävle men med rötter i Norrala och vass Kuriren-krönikör, nämns av vissa som ett "hett" namn. Om hon också är en toppkandidat till Gävleborgslistan är dock inget man vill bekräfta hos partidistriktet:

- De föreslagna namnen blir offentliga först till hösten, sannolikt innan valkonferensen i mitten av november, säger ombudsman Ewa Jansson, Socialdemokraterna Gävle.

Kommer Elin Lundgren in betyder det en klar föryngring på Gävleborgsbänken.

• Vilka är dina hjärtefrågor som politiker?

- Det är jätteviktigt att våga diskutera klasskillnader och människors olika förutsättningar. Min mamma pluggade in gymnasiekompetens på Komvux. Jag har också ett starkt miljöintresse, som väcktes 1986 när jag fick skriften Det naturliga steget. Till detta kommer också min bakgrund som NO-lärare, säger Elin.

Åsa Lindestam, Söderhamn, med sju år i riksdagen, välkomnar Elin:

- Jag känner henne sen förut. Det är kanonbra om hon kommer in. Det är viktigt med bra spridning, både vad gäller ålder, kön och geografi.

Länet har fem Socialdemokratiska riksdagsmän: Sinikka Bohlin (född 1947), Roland Bäckman (1960), Åsa Lindestam (1956), Raimo Pärssinen (1956), Per Svedberg (1965).

 

Mer läsning

Annons