Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

No more bad hair days

/
  • Partyfrilla 1: Frisyr som passar för hår längre än till axlarna.Modell: Frida Wiman.1. Placera benan och lägg på ett lager hårspray. Var noga med att inte stå för nära, då blir det klumpigt och fläckigt. En armslängd ifrån är lagom. 3. Dela upp håret på ena sidan och gör inbakade flätor, alltså flätor där man hela tiden fyller på med hår.4. Börja locka håret som inte flätas, gärna i omgångar och små partier åt gången för ett bättre resultat. Det fungerar med både en locktång och en vanlig plattång som man sakta vrider runt medan man drar igenom håret.
  • 5. Ta flätorna, drar dem över pannan utan några glipor och fäst dem under lockarna. Sätt i någon hårnål bland flätorna för att stabilisera. – Det går också alltid att sätta i ett finare hårspänne i slutet, det blir mycket snyggare och det kan dölja skarvarna från flätorna, säger Maria.
  • Partyfrilla 2: Frisyr som passar för de med snedbena.Modell: Anna Nöjd.1. Spara lite av luggen med hjälp av ett hårspänne. Börja tupera resten av håret, volymen är viktig så därför kan man ta hjälp av volympulver som tillförs i hårbotten.
  • 2. Fläta små flätor vid öronen och dra dem bakåt och fäst med hårnålar. Allt göms av det tuperade håret som dras bakåt.
  • 3. Tupera luggen och dra igenom med plattången. Precis i slutet vrider du runt ett halvt varv så får du till små uppåtböjda lockar.
  • Partyfrilla 3: Frisyr som passar de med kort hår.Modell: Lukas Hammarström.1. Kamma allt hår utan att ha i några produkter innan.2. Platta håret rakt utåt. Ta hjälp av kammen för att få det att stå upp. När du drar så ska kammen vara ytterst och sedan plattången, annars riskerar hela frisyren att lägga sig ner.3. Ta lite vax och gnugga in det i händerna. Det ska värmas upp tills det inte syns några vita klumpar. Jobba in vaxet i håret.

Bad hair day är uttrycket som halva Söderhamn har haft tryckt på sina mössor. Det är de dagar när allt känns skit och ingenting går att fixa, speciellt inte håret. Men under 2012 lägger vi de dåliga dagarna bakom oss. Ung har snackat tips och tricks med Maria Glad, som går andra året på frisörutbildningen vid John Bauer i Gävle. Och hon har valt ut tre frisyrer som kommer att göra succé på partyt!

Annons

Frisörens trendtips 2012

Det är lösa lockar och uppsättningar som gäller i år. Inga hårda knutar eller hästsvansar. Det lite mer ledigare går igen i färgtrenderna. Har ditt hår växt som ogräs sedan du sista färgade det behöver du inte vara orolig. Just nu är ljust hår med mörk utväxt väldigt på tapeten.

– Färgtrenden för i år tror jag blir ljust. Det går bra ihop med alla pastellfärger som kläderna kommer vara i under våren och sommaren, säger Maria Brolin som är frisör på salongen På håret.

Frisyrmässigt ska du skippa side cuten. Den är så 2011! Ett speciellt tips för den kalla årstiden är att vara extra noga med sina produkter.

– Se till att anpassa schampo, balsam och hårinpackningar efter just din hårtyp, speciellt nu under vintern, säger Maria Brolin.

Modellernas egna knep

Frida Wiman:

– Jag använder Moroccanoil, den är jättebra. Man masserar in oljan i håret för att läka och stärka det. Annars har jag alltid med mig balsamspray i väskan. Förutom att det blir enklare att kamma ut håret så slipper det bli statiskt.

Anna Nöjd:

– Jag använder glansdroppar. De är dyra men de fungerar superbra. Mina toppar ser inte alls lika kluvna ut som tidigare.

Lukas Hammarström:

– Passa på att duscha på kvällen, då är inte håret så flygigt på morgonen. Annars brukar jag ha i saltvattenspray för att få håret lite strävare och till sist tar jag i lite vax.

Hur fixar man partyfrisyren? Kolla in bildspelet här bredvid!

Text: Linnéa Sonevik
Foto: Robin Johansson

Mer läsning

Annons