Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedlagd utredning om grov misshandel återupptas

/
  • Dagen efter händelsen fanns spår kvar utanför restauragen efter den misstänkta misshandeln.

Flera personer blev vittnen till ett bråk med en avslagen glasflaska i centrala Söderhamn. Men då ingen gärningsman kunde knytas till brottet lades förundersökning ner.
Nu har nya uppgifter gjort att utredningen öppnas igen.

Annons

Åklagare Birgitta Fernlund beslutade nyligen att lägga ned förundersökningen om den misstänkta grova misshandeln som ska ha skett i en park bakom polishuset i Söderhamn. En man ska då ha misshandlats med en avslagen glasflaska.

Nu återupptas fallet igen.

– Det är inget formellt beslut fattat men utredningen kommer sannolikt att återupptas. Målsägande har hört av sig med nya uppgifter, säger Birgitta Fernlund.

Det var måndagskvällen den 3 augusti som flera personer ska ha blivit vittnen till ett bråk som uppstod längs gågatan i centrala Söderhamn. Bråket slutade i Stadsparken där en man ska ha skurits blodig i bröst och arm med en avslagen glasflaska. Mannen lyckades ta sig till en närliggande restaurang där han fick vård och hjälp att larma polis och ambulans.

En 19-årig man greps i närområdet och anhölls senare misstänkt för försök till grov misshandel. Polis på plats kunde även säkra bevis i form av blodiga kläder och en sönderslagen glasflaska.

Men trots detta och vittnesuppgiften från den skadade mannen beslutades nyligen att förundersökningen skulle läggas ner.

– Vi har gjort bedömningen att det inte gick att utreda vem som var gärningsmannen i det här fallet, säger Birgitta Fernlund.

Enligt henne kom de tidigt fram till att den anhållne mannen inte kunde vara den som utfört attacken. Dessutom ska det ha saknats vittnen till själva våldet som skedde i parken.

Men nu återupptas alltså utredningen på nytt sedan nya uppgifter ska ha tillkommit.

– Målsägande i fallet kommer att förhöras på nytt och utifrån det kommer jag att besluta om vi går vidare, säger Birgitta Fernlund.

Kan det bli aktuellt att fler personer tas in till förhör?

– Jag kommer att ta ställning till vidare utredningsåtgärder efter förhör med målsägande.

Mer läsning

Annons