Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätet gäller för Teresa och Tove

/

Näthandeln växer sig allt starkare och några som nappat på idén är Teresa Grundin och Tove Stenquist. Skaparna bakom klädmärket Gangstar.

Annons

Med ett enkelt klick kan du på några minuter beställa hem en helt ny garderob på nätet. Teresa Grundin och Tove Stenquist, som står bakom klädmärket Gangstar har valt att sälja sina produkter på det här viset. Tjejerna som designar barnkläder märker idag av en rejäl ökning i webbshoppen sedan starten för fyra år sedan. De förstår att många väljer att shoppa på det här viset, eftersom det är bekvämt. De har själva fått igång sin produktion rejält, trots en hittills ganska så blygsam satsning.

- I början satsade vi mycket på homepartys och det var våra säljare som fick oss att synas, berättar Tove Stenquist.

Teresa och Tove har nu dragit ner rejält på den typen av försäljning och lägger allt mer krut på webbshoppen.

- Vi har märkt att efterfrågan av våra produkter har ökat och det är så klart roligt, samtidigt som vi måste förnya oss och göra hemsidan ännu bättre.

De är rörande överens om att sidan behöver ett lyft och de försöker därför ständigt utvecklas.

- Vår nya grej inför den här säsongen blev en reklamfilm med material som filmats både i LA och i Söderhamn.

Idén till företaget växte fram efter att deras respektive söner föddes och de kände att de barnkläder som då fanns på marknaden var tråkiga och färglösa.

- Vi tyckte mest att det fanns ljusblått på kläder åt killar, så därför bestämde vi oss för att skapa unisexkläder som både killar och tjejer kan ha.

De har en klar vision om vad som krävs för att en webbsida ska funka i längden och det är att den uppdateras ofta och att den är enkel att förstå sig på.

- Det måste vara underhållande, men ändå lätt att klicka sig fram och hitta det man letar efter, säger Tove.

Idag står webbshoppen för ca 20-30 procent av Gangstars totala försäljning, men de vill självklart att näthandeln ska öka.

- Vi försöker strukturera om vårt arbetstätt, för det krävs mycket mer arbete än man kan tro att att jobba med en webbshop.

Mer läsning

Annons