Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närradion sänder julspecial

/
  • Kjell Jansson sänder mellandagsspecialen för nionde året i rad.
  • Det är många som ringer in och vill önska sina favoritlåtar.

Den 29 december sänder Radio Söderhamn sitt populära mellandagsprogram för nionde året i rad.

Annons

Det traditionsenliga programmet sänds på 89,7 Mhz med start klockan 19 på tisdag. Under fem timmar bjuder trion Kjell Jansson, Hasse Spennare och Ove Larsson på önskemusik och tävlingar.

– Det blir rock n’ roll från 50-, 60- och 70-talet, rockabilly och dansband! säger Kjell Jansson.

Kjell Jansson är mannen bakom mellandagsspecialen och idén väcktes under hans tid på Bollnäs folkhögskola, där han läste radiolinjen.

– Det var under tiden jag och Arne "Rosen" Qvick körde ett program som hette Dansbandstimmarna. Vi tänkte på alla som var ensamma under jul, på sjukhus till exempel, så vi startade mellandagsspecialen. Sedan dess har det bara rullat på, säger Kjell Jansson.

Med åren har mellandagsspecialen blivit mycket populär bland söderhamnarna. Det är många som ringer in för att önska sina favoriter.

– Vi brukar förbereda en låtlista innan, men folk ringer så ofta att vi nästan bara kör önskelåtar istället. Vi märker att lyssnarantalet har gått upp, berättar Hasse Spennare.

– Ja, vi har till och med en stab i Montreal som lyssnar, säger Kjell Jansson.

I vanliga fall sänder Radio Söderhamn mellan 7 och 18 på vardagar och har 1 400 regelbundna lyssnare varje dag. Olika programpunkter är reportage, musikslingor, gäster i studion och Kjells morgonprogram.

Stämningen på kanalen är lättsam och underhållande. Det är så Kjell vill ha det.

– Jag kör live mellan 7 och 8 varje morgon, då väcker jag Söderhamn och då har de ingen chans att somna om igen! säger Kjell Jansson.

Innan uppstarten av Radio Söderhamn 2006 gjorde Kjell ett natur- och fiskeprogram för Radio Gävleborg, samt frilansade för sportradion.

Han jobbade även på posten där smeknamnet "Knaggen" uppkom.

– Jag heter Kjell Arne Gunnar och mina förkortningar var K. A. G. Jansson, så postmästaren sa alltid "Tjena Kaggen!". Sen blev det Knaggen för att det var lättare att säga, berättar han.

I framtiden vill Kjell gärna utveckla radiokanalen. Drömmen vore att göra ett program som det klassiska Skivor till kaffet med Bertil Peroff. Det sändes i Sveriges Radio mellan 1957 och 1993.

– Det finns hur mycket som helst att göra. Jag skulle vilja göra Skivor till kaffet med företag i Söderhamn. Då träffas man under en kafferast på en timme och företaget får presentera sig. Sen får alla medarbetare berätta om sig själva och önska låtar, säger Kjell Jansson.

Mer läsning

Annons