Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närmare byggstart på Rådhustorget

/
  • Brandtomten har stått tom sedan Centralhotellet brann 2007.
  • Så här såg Husnavets ritning ut i slutet av sommaren 2010. Endast några yttre justeringar har gjorts till det slutgiltiga förslaget som nu ligger hos länsstyrelsen.

Husnavet AB väntar på beslut från länsstyrelsen - sedan hoppas man på att kunna hitta någon som vill dra igång nybygget på brandtomten på Rådhustorget i Söderhamn.

Annons

Det var i slutet av augusti förra året som det blev klart att Stockholmsföretaget Husnavet köpte brandgrunden som fanns kvar efter att Centralhotellet brann ner 2007.

Sedan dess har man planerat hur nybygget ska se ut. Tidningen har tidigare berättat att det ska bli bostäder, och den grupp av boende man i första hand vänder sig till är personer från 55 år och uppåt.

Under onsdagen lämnade Husnavet in alla papper till länsstyrelsen och det man nu kan göra är att vänta på ett yttrande.

- Under ett år har vi tillsammans med Söderhamns kommun arbetat fram ett förslag som ska passa in i miljön på torget. Vi hade ett grundförslag som vi nu har filat lite på och ändrat lite detaljer enligt bland annat kommunens och länsstyrelsens önskemål, säger Johnny Ohlsson, försäljare hos Husnavet.

Företaget kommer inte att bygga själva. När de fått ett svar från länsstyrelsen kommer man att leta efter någon som är beredd att bygga och förvalta den nya fastigheten.

Mer läsning

Annons