Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Narkotikadag med internationell utblick

Arbetsgruppen ECAD - Gävleborg arrangerade på tisdagen en temadag om narkotika. bland annat fick deltagarna lära sig mer om drogen Khat. Narkotikasmuggling och Cannabis och heroin stod också på programmet.

Annons

European Cities Against Drugs, ECAD, är en sammanslutning där flertalet av landets kommuner och landsting är medlemmar. Medlemskapet är ett ställningstagande i narkotikapolitiska frågor som är folkligt förankrat.

På tisdagen samlade arbetsgruppen intresserade från hela länet till en konferens om narkotika med internationella utblickar.

Under förmiddagen fick deltagarna lära sig det mesta om drogen Kath, som framförallt används på den Afrikanska kontinenten. I Sverige är det framförallt somalier som använder Kath men den sprider sig också till andra grupper, berättade Mohamed Bile Hassan, som jobbar som ungdomsarbetare.

Före lunch berättade också Jonas Karlsson, sakkunnig vid Tullverket om narkotikasmuggling. Dagen avslutade med att författaren Pelle Olsson berättade om cannabis och heroin, lokalt och internationellt.

Mer läsning

Annons