Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivsutvecklare startade eget

/

Örjan Berglund jobbade som kommunens näringslivsutvecklare i två år. Under tiden gick hans eget reklamföretag på sparlåga. Men längtan blev för stor – och nu säger han upp sig.
– Det offentliga är en snårskog. Det ska bli roligt att köra eget igen, säger han.

Annons

Förra fredagen gjorde Örjan Berglund sin sista arbetsdag på kommunen som näringslivsutvecklare. Nu följer en pappaledighet fram till nyår. Sen tar en nygammal karriär vid som reklambyråägare.

Det är en del av hans liv som varit vilande i många år. Han har hållit igång en gnista i företaget bara med minsta möjliga medel för att det inte skulle krocka med hans dåvarande jobb som näringslivsutvecklare på kommunen.

– Jag var tvungen att ligga lågt och kunde inte sammanblanda företaget med mitt jobb. Jag har inte marknadsfört företaget på två år nu, säger han.

Men nu är det dags att gå tillbaka till rötterna. Redan tidigt insåg han att det var inom reklam och media han hörde hemma. Under de gångna åren har han hunnit jobba på tryckeri, tidning och reklambyrå.

Det tuffaste med jobbet som näringslivsutvecklare var förväntningarna. Politiker, företag och allmänheten hade alla olika krav som i bland var svåra att leva upp till.

– Det gjorde det svårt att vara fokuserad. Men oftast var det ett riktigt roligt jobb. Antagligen det bästa kommunala jobbet man kan ha. Jag skulle inte vilja något annat inom kommunen.

Mer läsning

Annons