Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivsstrategen om bandyhallen: "Andra möjligheter med en kronjuvel på Hällåsen"

/
  • – En bandyhall bidrar till ökad handel tillsammans med andra bidrag - alla pusselbitar är viktiga i att utveckla Söderhamn, säger Lennart Westman.

Företagarna Söderhamn har stora förväntningar på den nya bandyhallen – Cityföreningen är mer försiktiga i sina utlåtanden.
– Jag tror inte på ett stort uppsving, handeln kommer nog inte att märka något före och efter, säger föreningens Lennart Westman.

Annons

Rösterna från näringslivet är positiva angående bandyhallsbeslutet i kommunfullmäktige i måndags.

Läs mer: KS säger ja till bandyhall på Hällåsen

Både Företagarna Söderhamn och Söderhamns Cityförening tror att medlemmarna kommer att gynnas både under byggtiden av hallen och efteråt.

Däremot håller Cityföreningens ordförande, tillika Besöksnäringen i Söderhamns ordförande, Lennart Westman tillbaka superlativen.

– Hallen är säkert bra för Broberg och den ökar attraktionskraften, men när det gäller den som annat än bandyhall tror jag inte att vi ska ha för stora förväntningar. Jag tror man ska vara realist, säger han.

Han tror inte att handeln kommer att märka av något före och efter hallen, däremot kan den vara en pusselbit bland andra faktorer.

Framöver kommer Cityföreningen troligtvis att diskutera vilken roll föreningen ska ha, och vad den enskilde företagare kan förvänta sig som eventuell medfinansiär.

– Vi behöver mer kunskap och om någon medlem ska vara medfinansiär vill den veta vad som motiverar att gå in med pengar i projektet. Har man någon rådighet i hur arenan kan användas? undrar han.

Hos Företagarna Söderhamn har ordförande Annicka Borgman stora förväntningar på hallbygget.

– Det här känns som framåtanda och att Söderhamn är på gång på många olika sätt. Det här ger en push framåt av de möjligheter idrottsturismen kan ge, säger Annicka Borgman.

Föreningens styrelse har sedan tidigare skickat ett brev till Arenabolaget där de ställer sig positiva till ett bygge.

– Vi har använt tennishallen till mässor, varför inte Eldklotet i bandyhallen när det blir Söderhamns tur? säger hon.

Kommunens näringslivsstrateg Kent Lundquist tycker att bandyhallsfrågan nått orimliga proportioner. Det går heller inte att behandla en idrottsförening på det här sättet, menar han syftandes på den långdragna processen.

– En liten fråga har blivit stor, vi pratar om 600 000 kronor per år. Det är jättekul med beslutet och jag hoppas verkligen att ungdomsverksamheten tar flera steg framåt. Det ger andra möjligheter med en kronjuvel på Hällåsen, på sikt kommer det att påverka hur vi jobbar med evenemang, säger han.

Läs mer: KS säger ja till bandyhall på Hällåsen

Läs mer: "En rejält polariserad fråga"

Läs mer: Ny bandyhall föreslås – på annan plats

Mer läsning

Annons