Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När tjuvarna slog till

/

På kort tid inträffade tre inbrott i Vallvik.

Genom att lirka upp fönsterhakarna tog sig tjuvarna in i villorna.

- Det känns olustigt, säger Torgny Wasberg.

Annons

I mitten av november skedde tre villainbrott i Vallvik. Ett av husen som drabbades ses till av Torgny Wasberg. Han bor själv i närheten, och vaktar huset åt ett par som bor på annan ort.

En dag i november när han som vanligt gick för att se till huset märkte han att en av dörrarna till toaletten inte stod som han hade lämnat den. Han gick vidare och tittade i huset, och i sovrummet upptäckte han att fönstret intill altandörren var uppbrutet.

- De hade knäckt hakarna. Polisen säger att det är väldigt lätt och att de antagligen använt en smal skruvmejsel, säger Torgny.

Han ringde husägaren för att berätta de tråkiga nyheterna, och sedan larmade han polisen som snabbt kom till platsen för att säkra eventuella spår.

Tjuvarna hade inte ställt till med så mycket oreda i huset. Det man gett sig på var en vit möbel som stod direkt innanför det uppbrutna fönstret. På möbeln finns tydliga brytmärken, men man har inte kunnat se att något stulits.

Det här var inte första gången som villainbrott inträffade i det här området.

- Det lustiga är att samma sak hände här för några år sedan. På samma sätt i samma kåkar, säger Torgny Wasberg.

Efter den gången bytte husägaren ut alla fönster, utom det lilla på baksidan som tjuvarna nu tog sig in genom. Nu tänker Torgny se till så att det riggas utebelysning som slås på när någon rör sig utanför.

Känslan av att någon varit inne i huset är obehaglig.

- Jag var hit vid elva en kväll för ett tag sedan. Och då kändes det faktiskt lite olustigt, säger Torgny Wasberg.

Mer läsning

Annons