Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämnd säger nej till sex timmars dag

Omvårdnadsnämnden säger nej till att införa sex timmars arbetsdag inom vården. Men ärendet är inte avgjort och går nu tillbaka till kommunstyrelsen.

Annons

I maj lämnade Isabel Hildén och Jonna Källström Böresson från Vänsterpartiet Söderhamn in en motion om sex timmars arbetsdag med bibehållen heltidslön. Förslaget omfattar undersköterskor, sjuksköterskor och annan personal som arbetar med vård- och omsorgsboende, funktionsvariationer och hemvård.

Läs också: V vill ha sex timmars arbetsdag

Under onsdagen togs motionen upp under omvårdnadsnämndens sammanträde. Där blev det nej.

– Vi önskar att vi kunde ha det. Men inte utifrån nuläget med ekonomin och vad det skulle innebära med nyrekryteringar. Tyvärr, jag är den första som önskar att vi skulle kunna säga ja, säger Katarina Hedberg (S), omvårdnadsnämndens ordförande.

Läs också: Sex timmar ska göra Los attraktivare

Nämnden bedömning är att sex timmars arbetsdag skulle upplevas positivt av personalen. Dock menar man att det skulle bli alldeles för dyrt. Man räknar med att kostnaden skulle bli 90 miljoner kronor per år. Därför föreslår nämnden att fokus i stället borde läggas på att öka bemanningen inom äldreomsorgen och att vidta ytterligare åtgärder för att göra Söderhamns kommun till en mer attraktiv arbetsgivare.

– Redan i dag är det inte alldeles enkelt att få tag i personal och vi vet att det kommer bli ännu svårare. Viljan finns men i det här läget så blev det avslag.

Syftet med sex timmars arbetsdag är att minska sjukfrånvaron genom att förbättra hälsan hos personalen. Omvårdnadsnämnden menar att det fortfarande inte går att visa att en nedgång i arbetstid leder till ett minskat antal sjukskrivningar.

– Enhetscheferna har fått uttala sig, och de ser faktiskt att det hellre anställs fler än att man skär ner på arbetstiden. Man menar att det skulle reducera stressen, säger Katarina Hedberg.

Motionen går nu tillbaka till kommunstyrelsen för att därefter gå vidare till kommunfullmäktige för ett slutgiltigt beslut.

Läs mer: Kortare arbetsdag kan prövas

Mer läsning

Annons