Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysterium för både barn och vuxna

/

Sjörövarna har tagit över Stenö åter igen. Den här sommaren stöter besökarna på alla möjliga sorters övernaturliga väsen under ett nytt mysterium för både vuxna och barn.

Annons

Sedan juni har Sjörövarmysteriet på Stenö varit i gång. Tillbaka i sina roller är Åke Hellström som kapten Schack Matt och Tobias Törnell som Jubb Jubb.

I sommarens mysterium har kapten Schack Matt tappat bort sin bäste vän Jubb Jubb. För att hitta honom tar kaptenen hjälp av barn och vuxna. Men han varnar dem tidigt, den elake kapten Smiskmört har flytt fångenskapen sedan förra året och är ute efter deras skatt. Kapten Smiskmört är också mästare på förklädnader, och han skulle kunna gömma sig var som helst, till och med någonstans i gruppen ...

– Det har varit jättekul, men vi har haft det kämpigt med vädret. Det har varit en tapper publik som kommit ändå, säger Tobias Törnell.

En ny karaktär för i år är den hjälpsamme, men förvirrade, mannen Bubba spelad av Magnus Carlsson. Även den trollande galenpannan Gargamel spelad av Anders Eriksson har tillkommit, eller virrivirrikockobello som kapten Schack Matt kallar honom.

Som mest har gruppen bestått av femtio stycken besökare, och som minst gick vandringen med bara tre personer. Nu är det bara två veckor kvar av äventyret och bland besökarna har skådespelarna känt igen många ansikten.

– Det är hemskt många på återbesök, och det är ju det bästa betyget, säger Tobias Törnell.

Någon som var på återbesök var sjuåriga Mattis Törnell.

– Det var bra, jag har varit med på båda och båda var lika bra, säger han.

Han ser redan fram emot nästa år och han hoppas att ännu fler skådespelare kommer att vara med då. Jubb jubb kan konstatera att Mattis kommer att få komma på ett tredje besök, för ett nytt mysterium planeras redan.

– Vi ska ha ett möte direkt efter de här två veckorna. Det blir mycket mer av det goda, och mycket mer av det onda. Bara det håller en bra balans, säger Tobias Törnell.

Mer läsning