Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MS Juliana stod i lågor

/

Båten Juliana totalförstördes vid en brand i lördags. Hon låg i inloppet till Gävle hamn när branden inträffade och enligt Polisens tekniska undersökning var branden troligtvis anlagd.

Annons

Det var sommaren 2005 som kryssningsfartyget Juliana lade till i Söderhamn för första gången. Efter att Sjöfartsinspektionen underkände hennes sjöduglighet blev hon kvar i hamnen. Senare på hösten samma år bogserades Juliana till Stugsund för vidare transport till Gävle. Men färden blev inte av förrän tre år senare. Hösten 2008 lämnade Juliana till slut Söderhamn med kursen inställd mot Öregrund.

I lördags totalförstördes Juliana vid en brand i inloppet till hamnen i Gävle och värden för miljonbelopp gick upp i rök.

Hittills har polisens undersökning visat att det inte fanns någon naturlig förklaring till branden. Man har skickat material från branden till SKL, Statens Kriminaltekniska Laboratorium, i Linköping för analys. Enligt utredarna tyder det mesta på att branden var anlagd, skrev Arbetarbladet i går.

Branden på Juliana är den elfte branden på åtta dagar i Gävleområdet. Hofors, Sandviken och Storvik har drabbats av bränder som misstänks vara anlagda.

Mer läsning

Annons