Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt gripen

/

Tjugo i fem på måndagen grep polisen den 33-åring som är huvudmisstänkt för mordet på 27-årige Zayd Al-Khafaji. Mannen beräknas vara i Söderhamn om ett par dar.

Annons

Klockan 16.40 på måndagseftermiddagen greps den 33-årige man som är huvudmisstänkt i morddramat på Åsbäcksgatan.

- Han greps på sin hemort i södra Sverige, säger förundersökningsledare Sune Nordh, Söderhamnspolisen, tio minuter efter att han fått beskedet om gripandet.

Var den gripne är hemmahörande är polisen inte beredd att avslöja för närvarande. 

Den misstänkte 33-åringen har bott i Söderhamn tidigare. Han är landsman med den mördade 27-åringen, som kommer från Irak.

• Vet man motivet bakom dådet?

- Vi jobbar med det och har våra aningar, men jag kan inte berätta något om det just nu, säger Sune Nordh.

33-åringen ska inledningsvis höras av polisen på sin hemort. Om ett par dagar väntas han ha anlänt till Söderhamn.

Operation dörrknackning som gjordes under söndagen har gett polisen vissa spår att gå efter och var det som gjorde att misstankarna mot 33-åringen stärktes.

Lägenheten på Åsbäcksgatan genomgick under söndagen en kriminalteknisk undersökning, men under måndagen gjordes en paus.

- Vi är inte klara där ännu, men avvaktar besked från Söderhamnspolisen innan vi återupptar undersökningen, säger Magnus Olsson, tekniska roteln i Gävle.

Den 27-årige mannen ska obduceras för fastställande av dödsorsak. Inledningsvis anses han ha bragts om livet med ett stickvapen.

Åklagare Christer Sammens har lottats på fallet. Han har fått information av polisen i Söderhamn om vad man grundar sina misstankar mot 33-åringen på, men vill inte kommentera vilka uppgifter han fått. Han räknar med att träffa polisen på tisdag.  

 En granne till 27-åringen blev förbryllad på söndagen när det plötsligt stod en massa bilar och en ambulans utanför hennes köksfönster:

- Det är så man fryser. Och här som det har varit så lugnt, det är inte trevligt alls, säger grannen som fick klart för sig att ett mord skett i grannlägenheten först när hon läste tidningen på måndagsmorgonen.

För cirka tio dagar sedan gjorde 27-åringen en polisanmälan om att han blivit misshandlad på gågatan i Söderhamn. Den händelsen har dock, enligt Sune Nordh, ingen koppling till 33-åringen. 

Mer läsning

Annons