Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moheds camping styr om

/

Campingägare Alf Kanon vill ändra inriktning på Moheds camping och höjer priset på stugorna i vinter.
– Vi kastar inte ut någon och så länge de kan betala får de bo kvar. Men det har varit för mycket problem, säger han.

Annons

Den senaste vintern fylldes Moheds camping av EU-migranter då hyrorna på stugorna sänktes markant. Enligt Alf Kanon så har de flesta av de över 130 campinggästerna kommit från Bulgarien och ägnat sig åt tiggeri, och en del åt bärplockning. I media hamnade Moheds camping i centrum för den nationella debatten om tiggeri. Campingen polisanmäldes för misstänkt miljöbrott på grund av nedskräpning och läckande fordon och polisen har vid flera tillfällen åkt ut för att samtala med EU-migranterna.

– Det har varit för mycket problem och för mycket folk. De mekade med bilar och om det droppade olja på marken så blev jag ålagd att fixa det. De flesta skötte sig, men det är de som ställer till med problem som märks, säger Alf Kanon, som har drivit campingen i 12 år.

Till sommarsäsongen höjde han priserna igen och då flyttade många som hade bott på campingen under vinterhalvåret. Några har åkt hem, andra har bosatt sig i något av de tältläger som finns runtom i kommunen. Men tillströmningen av svenska campinggäster har gått ganska trögt, vilket delvis kan förklaras med det regniga vädret.

– Men jag har nog förlorat en del gäster på grund av allt som har stått i media om Moheds camping, säger Alf Kanon.

Nu renoverar de stugorna och bygger om på campingen, och i vinter ska restaurangen vara öppen för ortsborna.

– Vi vill shapea upp stället och nå en ny målgrupp. Vi kastar inte ut någon och så länge de kan betala får de bo kvar. Men i vinter kommer vi slopa de billiga hyrorna.

Mer läsning

Annons