Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt vanvård av hund

Ett fall av misstänkt djurplågeri har anmälts till Länsstyrelsen. Enligt flera vittnen har en hund setts springa kopplad efter en bil i centrala Söderhamn.

Annons

Länsstyrelsen har fått in en anmälan angående en vanvårdad hund. Det finns flera vittnen som uppger att de vid ett eller upprepade tillfällen den senaste tiden sett att hunden blivit rastad bakom en bil. Enligt anmälan har ägaren bundit fast hunden i en cirka 10-15 meter lång löplina och låtit den springa bakom bilen. Enligt ett vittne rör det sig om en olämplig hastighet för en hund.

Ägaren sägs åka runt med hunden bakom bilen under sena kvällar och nätter. Troligen på grund av att det då är mindre risk att bli upptäckt av förbipasserande.

– Jag tror att ägaren själv är medveten om att det här är dumt. När vi åkte förbi plockade ägaren in hunden i bilen direkt, uppger ett vittne.

– Jag mådde så dåligt efter att jag hade sett det där. Om man inte orkar gå med sin hund ska man inte skaffa hund, säger ett annat vittne.

Länsstyrelsen ser väldigt allvarligt på händelsen Att rasta sin hund på det här sättet medför stora risker för hunden. Förutom att den andas in avgaser från bilen finns det många sätt den kan bli skadad på.

Mer läsning

Annons