Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade sin sambo inför julafton – döms till fängelse

Med örfilar och slag mot kroppen misshandlades en kvinna i Söderhamns kommun av sin sambo. Nu döms en man i 55-årsåldern till två månaders fängelse.

Annons

Enligt förhör ska paret ha haft en bra relation till varandra men när alkoholen kommit fram ska förhållandet ha blivit stökigt. Det var även under berusning som mannen gjorde sig skyldig till misshandel av sin sambo.

Läs mer: Man i 55-årsåldern greps för misshandel mot kvinna

Inför högtidsdagarna julafton och nyårsafton har mannen slagit kvinnan med flera slag i ansikte och på kropp. Av misshandeln fick kvinnan smärtor och blåmärken.

Polis som larmades till parets adress har under utredningen vittnat om att kvinnan hade skador när patrullen anlände till platsen. I förhör har mannen nekat till anklagelserna och menat att han höll fast sin sambo för att lugna ner henne.

Läs också: Ljus för våldsutsatta kvinnor lyste upp Stadsparken

Tingsrätten anser däremot att kvinnans berättelse inte är överdriven och att misshandeln har skett på en plats där kvinnan ska kunna känna sig trygg. Mannen, som suttit frihetsberövad sedan den 30 december, döms därför till fängelse i två månader.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons