Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlad lämnades medvetslös på backen - nu fängslas förövaren

En 20-årig man döms till sju månaders fängelse och därefter utvisning efter att ha misshandlat två personer i centrala Söderhamn. Ett av offren lämnades medvetslös och ensam kvar på platsen.

Annons

Det var i augusti i år som en Söderhamnsman misshandlats så pass svårt att han ramlade ihop och förlorade medvetandet.

Läs mer: Man åtalas för grov misshandel

Tidigare under kvällen hade mannen varit på krogen och där träffat på den nu dömde ynglingen. Männen slog följe med varandra men i höjd med Norrtullsgatan utbröt ett bråk där 20-åringen slog den andra mannen i ansiktet med ett tillhygge.

Slaget var så pass hårt att mannen föll ihop och blev liggandes medvetslös på marken i en halvtimme. När han vaknade upp igen var han ensam kvar på platsen och blödde från ansiktet. På Akademiska sjukhuset i Uppsala kunde man konstatera att mannen hade förstörda tänder och frakturer kring ögonhålan, vilket krävde operation.

Läs också: Döms till fängelse för att ha hoppat man i ansiktet

20-åringen har själv nekat till att ha träffat den misshandlade mannen den aktuella kvällen men genom hemlig telefonövervakning har polisen kunnat knyta honom till platsen.

Nu döms 20-åringen för två fall av misshandel till sju månaders fängelse. Den andra händelsen skedde även den i centrala Söderhamn då 20-åringen oprovocerat misshandlade en bilförare med flera slag i ansiktet.

Läs också: Man höggs med mejsel i benet - nu åtalas två

Även i det fallet nekade mannen till brott men Hudiksvalls tingsrätt anser att bevisningen talar för att mannen är skyldig till brott.

Rätten anser vidare att mannen ska utvisas ur landet och förbjuder honom att återvända på fem år. Han döms även att betala 28 600 kronor i skadestånd till de två misshandlade männen.

Mer läsning

Annons