Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst fyra veckor för att flytta bilvrak

Minst en månad får man räkna med att bilvrak ligger i naturen innan kommunen forslar dem till skroten.

Annons

Centerpartisten Marianne Persson har lämnat in en motion där hon tycker att kommunen ska bli snabbare på att ta bort bilvrak som ligger och skrotar i naturen. Hon hänvisar bland annat till Eskilstuna, där man samarbetar med Vägverket och kommunala bostadsbolaget för att snabba upp processen.

Nu har tekniska avdelningen sagt sitt i frågan, och någon snabbare bortforsling av skrotbilar kan varken Marianne Persson eller övriga kommuninvånarna räkna med.

Avdelningen har kontaktat Eskilstuna och det visade sig att båda kommunerna jobbar ungefär lika i dag. I Söderhamn tar det cirka fyra veckor att handlägga ärendet. Därefter kontaktas ägaren som får "skälig tid" på sig att flytta bilen. Om inte ägaren gör det, eller om det inte finns någon ägare, så anlitas ett bilskrotsföretag för att flytta bilen.

Vem som är ansvarig för att forsla bort skrotbilar varierar beroende på om den står på allmän eller privat mark, eller i närheten av en väg som Vägverket har ansvar för.

Största problemet som tekniska avdelningen ser i dag är att det helt enkelt är svårt att hitta skrotbilarna, då de göms i naturen.

Mer läsning

Annons