Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minifestival i Kvarnen

/

Elevernas projektarbeten i avslutningsklasserna på gymnasiet hittar ständigt nya vägar. Nils och Willes minifestival var minst sagt speciell.

Annons

Våren är på väg och det är snart examen för Nils Jonsson och Wille Åker på estetprogrammets musiklinje. Men innan de släpps ut från skolan ska de redovisa ett projektarbete precis som sina kamrater.

– Tanken på att göra den enklaste och minsta festivalen i mannaminne har vi haft ett bra tag. Nu har vi förverkligat den tanken, säger Nils Jonsson och Wille Åker nickar.

På övre våningen i Kvarnen håller bandet Cicero från Sandviken på att soundchecka. Killarna spelar Roc´ken Roll. Tidigare på kvällen framträdde Emma och Maxine.

– Meningen är att den som vill ska kunna ta scenen i besittning. Annars går det lika bra att lyssna eller mingla. alla är välkomna men högst 80 pers är vad lokalen tillåter, säger Wille Åker.

Nu blev det inte fullsatt men under kvällen letade sig ungdomar dit för att lyssna och träffa kompisar eller ta en liten fika med hembakt.

– vi har haft mycket hjälp av föräldrar och kompisar, berättar de båda arrangörerna som satte punkt för sin festival vid niosnåret.

Mer läsning

Annons