Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljösatsning i skärgården

/

Satsningen på Söderhamns skärgård lockar allt fler människor ut på sjön. Nu har kommunen fått bidrag till att bygga miljöstationer som ska finnas på plats på 15 ställen för att behålla kvalitén i skärgården.

Annons

Det finns omkring 500 öar i Söderhamns skärgård att upptäcka. Och det satsas rejält för att skärgården ska vara tillgänglig för alla. På bland annat Klacksörarna, Storjungfrun och Enskär finns det stugor för uthyrning och båttransport kan ordnas för dem som inte har egen båt. Henrik Olsson, som är skärgårdssamordnare berättar att skärgården fortsätter att växa i popularitet.

- Det är många som kommer utifrån och besöker oss. Skärgården är en väldigt stor naturtillgång och viktig för kommunen, säger han.

Nästa projekt i skärgården blir miljöstationer som kommunen fått bidrag till genom EU:s Bacesprojekt som omfattar Östersjöns skärgårdar och öar.

- Vi vill att det ska finnas miljöstationer på 15 ställen i skärgården där det finns gäststugor, gästbryggor och allmänna toaletter. Det är viktigt att höja standarden för våra gäster.

- Pengarna är beviljade och arbetet kommer att genomföras. Vi hoppas att miljöstationerna kommer finnas på plats inom en tvåårsperiod, berättar Henrik Olsson.

Mer läsning

Annons