Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljödomstolen nästa för flufflagrarna

Inspektionen den första april visade som väntat att Bromsäng recycling inte minskat lagret av fluff tillräckligt. Nu har Miljönämnden beslutat begära utdömande av böter.

Annons

Under torsdagen redogjorde miljöinspektörerna för resultatet av inspektionen för ordföranden i Bygg- och miljönämnden, Hans-Olov Olsson (S).

– Jag har för nämndens räkning fattat ett beslut att hos miljödomstolen begära verkställighet av vitesbeslutet som vi hade. Eftersom de inte har fått ner lagret till de föreskrivna 1 000 ton inom föreskriven tid, säger Hans-Olov Olsson.

Vid inspektionen uppskattades det finnas 900 ton obehandlat fluff utomhus.

– Sedan finns det olika processade fluffhögar som vi inte tagit ställning till. Inomhus fanns det också lite. Enligt företagets egen uppgift 750 ton, säger Anders Bergqvist på Bygg- och miljöförvaltningen.

Om miljödomstolen beslutar om böter och företaget betalar går pengarna till staten. Hans-Olov Olsson har inte så höga höga förhoppningar om möjligheterna att få ut bötesbeloppet.

– De tror jag är små i praktiken. Företaget lever förmodligen under ganska små omständigheter, men det får man ju fråga dem om.

Mer läsning

Annons