Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsministerns svar om Nadine

/

Sven-Erik Lindestam (S) och flera andra politiker i Söderhamn har nu fått svar från migrationsministern Morgan Johansson (S) om utvisningsärendet som gäller Nadine.

Annons

Helahälsingland.se har i flera artiklar rapporterat om flickan Nadine som är född i Sverige med algeriska föräldrar och där ett beslut om utvisning är fattat. Fallet har engagerat många och senast skickade flera politiker i Söderhamn ett öppet brev till Migrationsverket och migrationsministern. Migrationsverkets svar kom nyligen. Nu har också migrationsminister Morgan Johansson (S) svaret.

Så här skriver han:

Tack för det öppna brev som ni skickade till mig den 5 juni 2015, i vilket ni tar upp frågan om utvisningen av åttaårige Nadine och kräver att Migrationsverket ska ompröva sitt beslut.

Det är Migrationsverket och Migrationsdomstolarna som avgör om det finns grund för att bevilja uppehållstillstånd utifrån omständigheterna i det enskilda ärendet. Regeringen och enskilda stadsråd kan och ska inte ingripa i eller kommentera enskilda ärenden som hanteras av myndigheterna.

I övrigt vill jag hänvisa till mitt tidigare svar av den 5 februari 2015.

Med vänliga hälsningar,

Morgan Johansson.

Mer läsning

Annons