Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer personal till förskolan och skolan

Barn- och utbildningsnämnden (BUN) vill öka personaltätheten på förskolan och på grundskolans tidigare år.
– Vi har lagt in det i vår budget och vi tänker driva den här frågan fram till kommunfullmäktige, säger ordförande Bo Wikström (S).
Dessutom vill man satsa totalt 55 miljoner kronor på att rusta Staffangymnasiet för att kunna behålla fler elever på hemmaplan.

Annons

Det är inte så hedrande att vara den kommun som har den absolut lägsta personaltätheten i förskolan och grundskolan, tycker Bo Wikström.

Han vill göra något åt det.

– Det är ett vallöfte, säger han.

Beslutet är att utöka personalstyrkan för motsvarande fem miljoner kronor 2012, sju miljoner 2013 och nio miljoner 2014.

– Vi var helt eniga om att detta har högsta prioritet och att det är den viktigaste frågan för vår nämnd, säger Bo Wikström.

I september ska kommunfullmäktige anta den nya fyraårsbudgeten. Då ska BUN:s budget ställas mot de andra nämndernas budgetar.

• Är det inte en önskelista som ni kommer med?

– Nej, jag tycker att vi befinner oss inom rimlighetens gräns. Det är inte säkert att vi får allt och når ända fram. Men alla partier är i stort sett eniga i den här frågan så jag anser att möjligheterna är mycket stora att får till den här personalökningen, säger Bo Wikström.

Under den här mandatperioden vill BUN behålla alla skolor i kommunen och avsätta sju miljoner kronor för allmän uppfräschning av lokalerna. Stenbergaskolan och Stentägtskolan föreslås få sju miljoner var.

16 miljoner kronor vill BUN lägga på att anpassa och renovera Stråtjära skola så att förskolan kan flytta in.

Vidare vill man avsätta 50 miljoner kronor för renovering och uppdatering av Staffangymnasiet samt fem miljoner för nya inventarier.

Mer läsning

Annons