Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer kultur på konditoriet

/

Fotoutställningar är en gammal tradition på Rådhuskonditoriet. Nu fylls det på med mer kultur, mellan blommiga tapeter i det som för ändamålet får namnet "berättarrummet".

Annons

Kultur är ett brett begrepp. Utifrån den tanken går Rådhuskonditoriet och Studieförbundet Vuxenskolan samman och arrangerar kulturkafé på torsdagskvällarna.

- Kultur är så stort, det finns många olika ben att stå på. Det här blir jätteskoj, säger Malin Hjalmarsson, en av ägarna, när hon stannar upp under förmiddagsrusningen.

Mitt i vardagen och mitt i centrum ska människor kunna dyka in till en stund med samtal om vitt skilda saker; musik, bildvisning, reseberättelser, teaterprat, matprat, odlingsprat...

- Alla kan vi berätta något och allas berättelser är värda att tas på allvar, säger Ragnhild Sandelius Brodow från Vuxenskolan.

Det är hon som från studieförbundets sida håller i kulturkaféerna och bokar attraktion för några veckor i stöten. Hon håller ögonen och öronen på vid gavel för att hitta intressanta människor som kan bidra med en berättelse. Formen ska vara informell och gärna öppna upp för nya kanaler och kontakter.

- Jag vill fortfarande behålla den personliga rösten och möjligheten att förändra utifrån det samtal vi har. Det blir människor i vår närhet och vad vi kan finna i samhället omkring oss.

Mer läsning

Annons