Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medielever på galleri Mazarin

/

Propaganda heter utställningen som sex elever i årskurs tre på medieprogrammet vid Staffangymnasiet visar.

Annons

Utställningen visar bildmontage och collage på temat propaganda. De fotografiska och grafiska verken har skapats under vårterminen 2009.

Anna Nilsson har gjort ett montage där hon vill peka på att många tjejer mår dåligt till följd av de skönhetsideal som lyfts fram i media. Det i sin tur gör att killar också pratar om att tjejer ska vara smala för att vara snygga.

– Det här skönhetsidealet kan vara oerhört jobbigt för många tjejer. Jag tycket därför att det är viktigt att peka på hur situationen ser ut i dag, säger Anna Nilsson.

Sara Hallin har också ett viktigt budskap i sitt montage.

– Det handlar om jämställdhet. Fortfarande är det så att det inte är jämställt mellan män och kvinnor och det vill jag åskådliggöra i mitt montage. Det är ett viktigt budskap, säger hon.

På temat må dåligt har också Malin Larsson gjort sitt montage. Där handlar det om tjejer som mår dåligt men inte visar det utåt.

– Av montaget framgår det att tjejen på bilden mår dåligt innerst inne men att hon utåt inte visar hur dåligt hon mår.

– Jag tror att det är ganska vanligt att tjejer av olika anledningar mår dåligt men att man inte vill visa det utåt eller berätta om det. Eftersom jag känner tjejer som har det jobbigt av den här anledningen vill jag lyfta fram problemet i mitt montage, säger Malin Larsson.

På utställningen finns också en gästbok där de sex flickorna som ställer ut gärna vill att besökarna kommenterar utställningen.

De sex utställarna är: Sara Hallin, Isabelle Wahlström, Anna Nilsson, Malin Larsson, Hanna Persson, och Maria Ångman.

Utställarna går sista året på medieprogrammet på Staffangymnasiet.

Mer läsning

Annons