Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarlöften ska ge Söderhamn ett tryggare centrum

Söderhamns centrum ska bli en tryggare plats att vistas på. Det lovade polisen och Söderhamns kommun när de skrev under ett sitt löfte till medborgarna under tisdagen.

Annons

Bakom medborgarlöftet ligger diskussioner och trygghetsundersökningar som visat att medborgare upplever en viss otrygghet när de vistas i Söderhamns centrala delar. Nu vill polisen tillsammans med kommunen ändra på den upplevelsen.

– Vi kommer att synas mer i centrum. Under all ledig tid mellan andra uppdrag ska vi fotpatrullera i centrum för att öka vår närvaro så att medborgarna ska känna sig trygga, säger Kristina Holgersson, lokalpolisområdeschef i Hälsingland.

Läs mer: Han är Söderhamns nya kommunpolis

Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam skrev hon under tisdagen under löftet som innebär en ökad polisiär tillgänglighet samt riktade insatser mot missbruk och ordningsstörande. Från kommunens sida kommer man att finnas på plats i centrum med ordningsvakter och centrumvärd under frekventa tider.

– Det är inga jättestora problem i dag. Men det finns en upplevelse av att det kan bli en ökad upplevd trygghet och det ska vi hantera tillsammans för tillsammans blir vi starkare, säger Sven-Erik Lindestam.

Läs mer: Polisen lyssnade på kritik

Läs mer: Medborgarnas förslag ska bli till verklighet

Mer läsning