Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

McDonald's anmält för diskriminering

McDonald's i Söderhamn har anmälts till DO av en tidigare anställd. Den unga kvinnan anser sig ha blivit diskriminerad på grund av graviditet. Enligt ägaren är det fråga om en provanställning som gått ut.

Annons

En ung kvinna har anmält McDonald's restaurang i Söderhamn till DO, diskrimineringsombudsmannen. Kvinnan provanställdes i slutet av förra året och ett halvår senare blev hon tvungen att sluta.

I maj upptäckte kvinnan att hon var gravid. När kvinnan berättade det för sin chef fick hon till svar att det inte skulle innebära några problem.

I början av en graviditet är det vanligt med kraftigt illamående, speciellt tidigt på morgonen. Kvinnan ville därför diskutera eventuella schemaändringar under denna period för att inte behöva springa iväg för att kräkas under pågående arbete.

Några dagar senare kallades kvinnan in på chefens kontor. Chefen berättade då att han bestämt sig för att avsluta hennes anställning.

– Från deras sida var det för att jag inte klarade av mina arbetsuppgifter, säger hon.

Och hur kändes det?

– Det var väldigt förvånande och chockande att gå ifrån att vara den bästa handledaren till att bli uppsagd. De sa att det inte fanns någon plats för mig.

John Mildén, som äger McDonald's i Söderhamn och Hudiksvall, vill ännu inte uttala sig angående fallet.

– Vi har inte återkommit till DO ännu och eftersom det här gäller en tredje person kan jag inte ge någon kommentar innan dess, säger han.

McDonald's har fram till mitten av augusti på sig att svara på anmälan och lovar att återkomma med svar.

– Jag försöker att driva mina restauranger väldigt noggrant i alla ärenden, speciellt när det gäller personalfrågor. I det här fallet är det en provanställning som gått ut, säger John Mildén.

Mer läsning

Annons