Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matilda kan ta sig in i riksstyrelsen

/

Matilda Göransson, 22 år från Långbo är ordförande för LRF Ungdomen i Gävleborg, och har nu blivit nominerad till LRF Ungdomens riksstyrelse.

Annons

Hur känns det?

– Jättekul, och väldigt spännande! Det skulle vara roligt att få vara med och påverka politiken och den gröna näringen. Jag har suttit i LRF Ungdomen Gävleborg sedan jag gick i trean i gymnasiet, 2007, och blev ordförande 2009. Det har varit roligt i Gävleborg, men nu kommer det att rikta sig till hela landet, kanske till och med utomlands till EU.

Vad vill du göra som styrelseledamot?

– Engagera våra medlemmar och belysa betydelsen av den gröna näringen i Sverige. Ha en levande grön landsbygd, som annars avfolkas mer och mer. Det ska vara lönsamt som företagare att hålla på med jordbruk.

Hur kommer det sig att du engagerat dig i sådana frågor?

– För att jag är uppväxt på landet med lantbruk, och ser vad som händer. Nu bor det mest äldre här där jag bor, men när jag var liten bodde det mycket barn här. Det känns tråkigt om många hus bara blir sommarstugor. Då kan inte de som bor här permanent bo kvar, för det finns inga affärer och dyrare bensinpriser.

Vill du själv bli lantbrukare?

– Mina föräldrar är ju det. Jag har varit hos dem och jobbat nu i veckan när min pappa varit sjuk, så jag är väldigt insatt. Det är ett roligt yrke, som är väldigt varierande och som ger mycket.

När får vi veta om du blir invald i riksstyrelsen?

– I mars på vår riksstämma i Stockholm får vi se om medlemmarna röstar enligt valberedningens förslag.

Mer läsning

Annons