Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor av flingor ger välkomna slingor

/
  • Per-Åke Svensson smider medan snön är kall. Snart ska det gå att åka både klassiskt och skejt på klubbens spår runt Bergviks IP.
  • Varv på varv packas snön av Per-Åke Svensson och klubbens nyinvesterade skoter. Först inne på skidstadion, sedan ute i skogen.
  • Spårdragaren tycker at spåren i Bergvik passar bra för Vasaloppsträning. IFK Bergviks spårstatus kan ses på sajten www.skidspar.se.

Snön får det att klia i benen på alla skidåkare. Snart kan de stilla sina begär i IFK Bergviks spårsystem.
– Det ska kunna gå att åka redan i morgon (tisdag), hoppas spårdragaren Per-Åke Svensson.

Annons

Ljuskäglan syns knappt i snöyran när Per-Åke Svensson från IFK Bergvik kör varv efter varv på snöskoter för att jobba fram skidspår för både klassisk åkning och skejt. Att packa snön är grunden till bra resultat och snön som nu faller i någon minusgrad är bättre än den som damp ned i strängare kyla.

– Pudret ger ingen bra botten och går inte att packa. Det här är bättre och det gå snart att åka här. Jag har som första mål att göra i ordning inne på skidstadion och så lite ute i spåret, säger Per-Åke Svensson, kassör och spårdragare i IFK Bergvik.

Läs också: Fina spår lockade många motionärer

Han tror att klubbens omkring 30 barn och ungdomar kan glida fram på hemmaarenan under träningen redan på tisdagen. Elljusspårets 1,5 kilometer, 2,5 kilometer samt 5 kilometer ska dras upp först. Sedan väntar 7,5 kilometer då det är dags för Kanonlöpet den 15 februari.

Läs också: Full fart i backar och spår

Motionsboomen ekar även runt Bergviks IP, där klubben märkt av en ökning av motionärer.

– Jajamän, i fjol fick vi till det bra på slutet av säsongen och då tränade många här för Vasaloppet. Vi har bra spår för det, lite uppför men flackt, säger Per-Åke Svensson.

Läs också: Fler i spåren kräver skidhyfs

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons