Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor av fina och fula bilar i stan

/

Torget fullt av fina och fula bilar som tävlade om publikens röster.

När solen gått ner – igenkorkade gator och massor av folk.

Southport cruisers är supernöjda med sin vårcruising.

Annons

I går var det fullt med finbilar och fulbilar på stan. Den här gången var det publiken som bestämde vem som skulle vinna de fyra klasserna i bilutställningen på torget.

- På det här viset får fler chansen att vinna. Annars blir det bara samma samma som vinner hela tiden, säger Tuula Ruuska, en av fyra kvinnor vid det lilla sekretariatbordet.

Klasserna är finbil, bruksbil, raggarhäck och epa-traktor. Raggarhäck kallas också pilsnerhäck. Det handlar alltså om en bil som man inte är rädd om, utan som används för att festa.

Bo "Raggar-Bosse" Karlström, Sandarne, vann häck-klassen med sin Chevrolet Impala -63. Den ska en gång ha tillhört raggarlegenden Eddie Meduza.

- Jag har en finbil också, men den här är roligast. Den kan man härja mer i, säger Raggar-Bosse.

Polisen är nöjda med arrangemanget. Cruisingen blev förhållandevis lugn. Med 13 ordningspoliser, sex trafikpoliser, fältare, föräldrar på stan samt många vanliga vuxna i centrum blev det inte stökigare än vad det brukar vara en lördagskväll, enligt polisen. De kunde rapportera ett fall av misshandel och omhändertagande av några fyllerister.

Mer läsning

Annons