Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martinus stäms på 600 000 kronor

Martinus Eriksson och hans sambo stäms på drygt 600 000 kronor av Söderhamnsföretaget Svensk Cater AB. Anledningen är obetalda fakturor från 2009.

Annons

I juni 2008 gjorde Svensk Cater sin första leverans till Martinus Erikssons dåvarande bolag Nya Bollnäsfestivalen AB. Svensk Cater är en livsmedelsgrossist som i huvudsak levererar varor till restauranger, pizzerior, gatukök och kaféer. Men 2008 slöt företaget ett avtal med Martinus Eriksson i Nya Bollnäsfestivalen AB om att leverera mat till julshower som han planerade i Bollnäs och Söderhamn.

Eftersom varorna levererades på kredit ville Svensk Cater ha någon form av säkerhet. Martinus Eriksson och hans sambo skrev därför i juli 2008 under ett borgensåtagande där de lovade att stå för betalningen om inte Nya Bollnäsfestivalen AB kunde betala.

När Martinus Erikssons bolag i oktober 2009 gick i konkurs hade Svensk Cater en kapitalfordran på 621 578 kronor på bolaget. Det gällde matleveranser till både julshowerna och festivalen Rockweend, som Martinus Eriksson arrangerade i juli 2009 i Kilafors.

Svensk Cater har varit i kontakt med Martinus Eriksson och hans sambo för att få sina pengar, men paret har bestridit kraven. På vilken grund har de inte preciserat och Svensk Cater har därför valt att nu inleda en process mot de båda.

Martinus Eriksson har inte gått att nå för en kommentar.

Mer läsning

Annons