Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mariagården kan bli seniorbostäder

/
  • Mariagården – Svenska kyrkans församlingshem i Söderhamn, en pampig byggnad från slutet av 1800-talet. Huset är opraktiskt och dyrt i drift. Därför överväger man nu en försäljning.
  • Församlingshemmet Mariagården, är den lämplig lokal för ett äldreboende? Frågan ska diskuteras med kommunledningen i Söderhamn.

Söderhamns församling kan komma att lämna Mariagården. En tänkbar framtid för församlingshemmet är att det byggs om till en form av äldreboende, i privat regi.

Annons

Det finns säljplaner för församlingshemmet Mariagården. En tänkbar köpare har kontaktats.

Inom Söderhamns församling har man en tid diskuterat planerna på att flytta ur Mariagården och sälja församlingshemmet till en köpare som bygger om huset för seniorboende.

- Det hela är än så länge väldigt hypotetiskt. Men driften av Mariagården kostar. Det är en fantastisk byggnad, men vi måste ta ett kostnadsansvar framåt. Vi har tillsatt en grupp som ska se över nyttjandegraden av kyrkans lokaler, säger kyrkoherde Lars Nilsson.

Pastorsexpeditionen, kyrkogårdsförvaltningen och vaktmästeri är inrymda i huset. Ett 25-tal personer har sina arbetsplatser där.

(Läs mer i måndagens Söderhamns-Kuriren.)

Mer läsning

Annons