Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville skänka kläder till flyktingbarn

Mängder av kläder har skänkts till de ensamkommande flyktingbarnen i Stråtjära – redan innan det nya HVB-hemmet har öppnat.
– Man blir överväldigad över responsen, säger Therese Johansson, initiativtagare till klädinsamlingen.

Annons

Det nya HVB-hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Stråtjära räknar med att i dagarna få tillstånd för att dra igång sin verksamhet. Hemmet ska ta emot 20 ensamkommande pojkar i åldrarna 14-18 år, men redan nu har några av de anställda startat en klädinsamling.

– Barnen kommer samtidigt på grund av den rådande flyktingsituationen. Många kommer ofta bara med de kläder de har på kroppen, så därför ville vi dra igång en klädinsamling, säger Therese Johansson som tillsammans med Jennifer Rinnström tog initiativet.

Hon efterlyste begagnade kläder via Facebook och fick ett enormt gensvar. Många åkte direkt till Stråtjäragården för att lämna kläder och folk har skänkt allt från t-shirtar, jeans, kepsar, sängkläder och handdukar till tjocktröjor och böcker.

– Vi åkte runt och hämtade upp grejer och fyllde en hel stadsjeep. Man blir överväldigad över responsen och hur fina alla är. Det är viktigt att barnen har inflytande över sina liv och nu får de bestämma själva vad de vill ha för kläder, säger Therese Johansson.

Överflödet från klädinsamlingen ska skänkas vidare, kanske till annat HVB-hem.

Mer läsning

Annons