Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nya rektorer till Söderhamn

Nästan hälften av Söderhamns grundskolor får nya rektorer i höst. För verksamhetschefen Tommy Lindvall blir ansvaret stort.
– Jag kommer agera tillfällig rektor på tre skolor tills dess att platserna fylls, säger han.

Annons

Rosenvall-, Trönö-, Sandarne-, Stenberga- och Bergvikskolan får alla nya rektorer i höst. Tommy Lindvall, har arbetat som rektor för Trönö- och Rosenvallskolan i fyra år, men sitter numera som tillförordnad verksamhetschef för nordvästra skolområdet. Hans plats som rektor kommer fyllas av trettioåriga kuratorn Jenny Karlsson. Hennes tjänst börjar i september och tills dess går Tommy Lindvall in och inleder skolåret som tillfällig rektor.

– Att jag startar Rosenvall och Trönö i år igen är inte så stor arbetsbörda. Det är femte gången nu, säger Tommy Lindvall.

På Sandarne skola blir det läraren Ingegerd Hansson som tar över rektorsposten.

Medieläraren Örjan Rönnbäck byter sina bildlektioner mot rektorsansvaret på Stenbergaskolan i höst.

Rektorn för Bergvikskolan, Magnus Wallinder, tröttnade på att pendla från Valbo till Bergvik och sa upp sig från sitt jobb i våras. Vem som fyller hans skor är ännu oklart och rekryteringen får vänta tills den nya skolchefen har utsetts.

– Åsa Äng-Eriksson är en del av vår ledningsgrupp. Får hon jobbet som skolchef så måste vi fylla hennes plats här. Men får hon inte jobbet så blir det logiska att hon tar över jobbet som rektor på Bergvikskolan, säger Tommy Lindvall.

Mer läsning

Annons