Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många kom för att ta farväl

/
  • Major Bertil Divert höll en humoristisk ton trots den allvarliga stunden. Avskedsgudstjänsten hos Frälsningsarmén slutade med att han ceremoniellt tog bort alla symboler: fanan, bokbänken och övriga insignier.

Frälsningsarméns lokal på Djurbergsgatan fylldes av människor som hade kommit för att ta adjö. Den allra vackraste försommardagen blev också den sista i Söderhamns-kårens historia.

Annons

Det blev en ceremoni med både glädje och vemod på lördagen, när det officiella avvecklandet av Söderhamns Frälsningsarmé genomfördes.

Glädjen gällde den vackra tid vi nu går till mötes – och som hälsades med unison sång. Vemodet handlade om att en kår som funnits sedan 1896 nu går i graven.

Kåren har på senare tid smält ihop till tre medlemmar, ingen återväxt har skett – och på lördagen kom avslutningen. Emblemet med orden "Blod och eld" lyste med vemodig glans över majoren i Frälsningsarmén, Bertil Divert, när han ledde avskedsceremonin.

Frälsningsarmén i Sverige, med för närvarande 150 kårer, står inför en omstrukturering, men grunden kommer att vara densamma: praktisk evangelisation, med stöd åt fattiga och utsatta.

Mer läsning

Annons