Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många försökte bli idoler

/

Årets Idolturné kom till Gävle för att leta efter talanger till höstens program.
Tusen personer tog chansen att bli årets Idol.

Annons

Alla har samma mål. I december vill de stå ensam med mikrofonen på Globens scen, med konfettiregn och kamerablixtrar haglandes över dem.

Kanske att resan dit börjar på en grusplan i Gävle. Förra årets två Alice Svensson kommer som bekant från Hedesunda. Längst fram i kön står Hudiksvallsborna Caroline Hulén, 17, och Isabelle Jonsson-Ahlén, 18, tillsammans med Anna Lindström, 17, Nordanstig. De åkte hit med bilen mitt i natten, och kom fram vid Gasklockorna halv tre på morgonen.

- För att få vara först så klart. Och det lyckades vi ju med, svarar Caroline på den självklara frågan "Varför?".

Trots att de köat flera timmar har de inte bestämt sig vilken låt de ska framföra. Caroline tror det blir en rocklåt. För Isabelle lutar det åt en ballad. Anna ska nog inte sjunga alls. Hon är mest här som support.

- Men det slutar väl att jag står där och sjunger, misstänker jag, säger hon.

Uppemot tusen personer söker till Idol i Gävle den här lördagen, ett av fem stopp på turnén. De flesta får inte ens träffa den beryktade juryn. Det här är den första gallringen där fyra av fem deltagare försvinner.

18-åringarna Madeleine Hellström, 18, Sandarne, Amelia Köningsson, 18, Mohed och Molly Östlin, 18, Ljusne, står och väntar på att få komma in.

• Vad skulle det betyda om ni gick vidare?

- Det finns inte ord att beskriva, säger Madeleine Hellström.

 

Läs hur det gick för idoldeltagarna i ett längre reportage i måndagens tidning.

Mer läsning

Annons