Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Män har fler hjärnceller än kvinnor"

/

Det finns stora skillnader mellan kvinnors och mäns hjärnor.
Det berättade Michelle Severin, en av de som gått specialistutbildningen för undersköterskor, när hon presenterade sitt projektarbete på Cfl.

Annons

Michelle Severin är en av sex som gått yrkeshögskoleutbildningen Specialiserad undersköterska inom vård och omsorg, en ettårig utbildning som ges vid Cfl.

Utbildningen har avslutats med ett projektarbete. För Michelle Severin var valet av ämne inte speciellt svårt, hon ville fördjupa sig i hjärnan, vars funktioner alltid fascinerat henne.

Hon har bland annat skrivit om hur den manliga och kvinnliga hjärnan skiljer sig åt.

- Män har fler hjärnceller, men kvinnor har fler kopplingar mellan cellerna. Det gör att män är mer logiska och fokuserade medan vi kvinnor kan vara lite överallt, säger Michelle Severin och skrattar.

En annan stor skillnad är hur våra hjärnhalvor är sammankopplade. Strukturen som finns mellan hjärnhalvorna är större hos kvinnor än hos män, och det är en förklaring till varför kvinnor kan ägna sig åt två saker åt gången.

- Sedan finns det stora skillnader i det limbiska systemet, det som styr våra känslor. Vi kvinnor har ett större känsloliv än män. Det är typiskt att det är vi som gråter till reklamfilmer, säger Michelle Severin.

Mer läsning

Annons