Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man drog kniv vid Migrationsverket

/

I dag försökte en asylsökande man skada sig själv med en kniv på Kungsgatan i centrala Söderhamn. Händelsen inträffade efter att polisen hade tvingat mannen att lämna Migrationsverkets lokaler.

Annons

Strax innan klockan tolv i dag gick mannen in på Migrationsverkets kontor och vägrade att gå ut därifrån. Polisen kallades till platsen och avhyste honom. Mannen tog då telefonkontakt med sin tolk som meddelade att mannen hotade att ta livet av sig. Polisen stannade kvar på platsen och kunde stoppa mannen när han drog fram en kniv som han försökte skada sig själv med.

Mannen är en asylsökande flykting från Irak. Under natten till i dag sov han utanför Migrationsverkets lokaler på Kungsgatan. Han gjorde det i protest mot att han inte får något eget boende utan måste dela lägenhet med flera andra personer.

Bakgrunden till att mannen vill ha ett eget boende är en njurtransplantation som han genomgick för 15 år sedan. Nu tar han tre olika mediciner för att hans kropp inte ska stöta bort den transplanterade njuren och han tycker att det är jobbigt att bo tillsammans med andra när han är sjuk.

Som ett led i protesten vägrar han dessutom att ta sina mediciner tills dess att hans boendesituation förbättras.

Från Migrationsverkets sida säger man att mannen har erbjudits ett boende som han har avböjt.

- Som asylsökande har du inte rätt att välja boende om det inte föreligger särskilda behov, säger Anna Wessel på Migrationsverket.

Enligt henne är protestaktioner som denna ovanliga, även om de förekommer ibland.

Efter händelsen förde Polisen bort mannen från platsen.

Mer läsning

Annons