Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för upprepad förföljelse av sitt ex

En man i 55-årsåldern skickade under en månads tid mer än 250 sms till sin tidigare partner, trots att hon inte ville ha kontakt. Nu döms han för andra gången för olaga förföljelse mot samma kvinna.

Annons

Paret från Söderhamns kommun hade en långvarig relation bakom sig när de sa upp kontakten under 2013. Trots det fortsatte mannen att kontakta sin tidigare partner för vilket han i oktober i fjol dömdes till fyra månaders fängelse.

Läs mer: Fängelse för misshandel och förföljelse

Men trots tiden i fängelse kunde mannen inte släppa tankarna på kvinnan. Så snart han blev villkorligt frigiven återupptogs kontakten och mannen och kvinnan blev så småningom återigen ett par.

Men bara några månader senare var förhållandet över igen och mannen fortsatte att höra av sig till kvinnan, trots att hon hade brutit med honom. Under augusti och september i år ska mannen ha skickat över 250 sms samt ringt till kvinnan vid ett flertal tillfällen. Till sist utfärdades ett kontaktförbud för mannen.

Läs också: Förföljde ex-partner – får fängelse

Trots det ska han ha försökt ta kontakt med kvinnan både genom telefon och att söka upp henne vid hennes bostadsområde. I flera av de meddelanden som skickats har mannen antytt att han funnits i närheten.

Nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt mannen till ett nytt fängelsestraff. Tingsrätten anser att mannens handlande har utgjort ett led i kränkning av kvinnans integritet och dömer honom därför till fyra månaders fängelse för olaga förföljelse.

Han ska även betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan för den kränkning som han har utsatt henne för.

Läs också: Åtta månader i fängelse för förföljare

Mer läsning

Annons