Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man brändes i ansiktet med cigarett

En 20-årig man utdelade ett par kraftiga knytnävsslag mot en annan man som föll till marken. Sedan fortsatte 20-åringen att sparka och slå mannen i huvudet.
I dag fastställde hovrätten domen till ett års fängelse.

Annons

20-åringen från Bergvik stod åtalad vid hovrätten i Sundsvall för två fall av grov misshandel. Mannen hade överklagat tingsrättens dom, men hovrätten valde att gå efter tingsrättens linje och dömde mannen till ett års fängelse för bland annat två fall av grov misshandel.

Det första fallet av misshandel inträffade den 29 november förra året på en hemmafest i Ljusne.

Ett vittne till händelsen uppger att 20-åringen har gett sig på en 19-årig man och utdelat ett kraftigt knytnävsslag varav 19-åringen föll till marken. I fallet slog han huvudet i en stol och förlorade medvetandet. 20-åringen gick då fram och knäade den medvetslösa mannen i ansiktet. Flera personer försökte sedan stoppa honom och vittnet fick släpa den skadade 19-åringen ut ur huset för att misshandeln skulle stoppas.

Andra fallet av misshandel inträffade den sista april i år på Stenövägen i Sandarne.

20-åringen färdades då tillsammans med en kamrat i en bil. Bilen stannade vid en grupp ungdomar som var på väg till busshållsplatsen och mannen sprang då fram till en av männen i gruppen och skrek "vet du vem jag är".

När mannen inte visste det blev 20-åringen förbannad och slog ner honom. Mannen föll omkull och blev liggande på marken. Sedan fortsatte 20-åringen att sparka och slå honom i ansiktet och mot huvudet. Han brände även mannen med en cigarett i ansiktet.

Offret fick åka ambulans till sjuhus där hans skador dokumenterades. Han fick frakturer i ansiktet och en brännskada.

Hovrätten bedömer misshandeln vid båda fallen som grov.

Mer läsning

Annons