Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för blodig krogmisshandel

Söderhamnaren slog den andre blodig med en flaska, hävdar åklagaren. Men mannen nekar till brott.

Annons

Det var den 13 december och folk festade på nattklubben Dr Jekyll and Mr Hyde i Söderhamn. Plötsligt fick en man ta emot flera slag med en glasflaska i huvudet och föll blödande ihop på golvet. Han fördes till Hudiksvalls sjukhus där han fick stanna för observation över natten.

Nu åtalas en 28-åring från Söderhamn för grov misshandel. Åklagaren hävdar att 28-åringen slagit med en glasflaska mot den andres huvud. Åklagaren anser att brottet ska bedömas som grovt eftersom det var ett livsfarligt agerande och 28-åringen visat "särskild hänsynslöshet och råhet".

I polisförhör nekar 28-åringen till brott. Han har sagt att det blev tjafs och att han själv blev slagen i ansiktet först. Han ska då ha slagit tillbaka i självförsvar.

Den skadade mannen har i stället berättat att han helt oprovocerat fick ta emot flera slag, även efter det att han ramlat ihop på golvet.

28-åringen kommer att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt framöver och då väntas flera personer som var på krogen under natten att vittna om vad de sett. Tingsrätten ska sedan besluta om mannen har gjort något brottsligt eller inte.

Mer läsning

Annons