Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas efter vådlig bilfärd genom bostadsområde

/

Med 1,8 promille alkohol i blodet satte sig en man i 60-årsåldern bakom ratten och körde i hög hastighet genom ett bostadsområde i centrala Söderhamn. Det menar åklagaren som nu åtalar mannen för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Annons

Flera personer blev vittnen till den våldsamma bilfärden som tog stopp först sedan mannen kört in i en lyktstolpe och mejat ner flera byggstaket. Innan dess hade mannen kört längs en cykel- och gångväg vid bostadsområdet Stenbacken och rakt in på en byggarbetsplats.

Vansinnesfärden, som skedde den 15 april i år, tog slut sedan ett antal byggarbetare gjort ett rådigt ingripande och stängt in mannens bil med hjälp av sina arbetsfordon.

När polisen anlände till platsen ska mannen ha ramlat ut genom bildörren med en spritflaska i sin hand, enligt uppgifter i polisens förundersökning. Mannen belades med handfängsel och omhändertogs för sin berusning. Tester som togs på polisstationen visade senare att mannen hade 1,8 promille alkohol i blodet. Gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille.

Nu har mannen åtalats vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning.

I förhör har den misstänkte sagt att han varken kan erkänna eller neka då han själv inte kommer ihåg händelsen.

Byggföretaget tvingades kassera de sönderkörda staketen och har krävt att mannen ska ersätta bolaget med 15 000 kronor för detta.

Mer läsning

Annons