Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäklaren om Rådhuskondis framtid

/

Fastigheten med Rådhuskonditoriet har legat ute på marknaden i över ett halvår. Nu har en spekulant trätt fram och mäklaren Jan Färnstrand tror även att en arrendator snart kliver in i bilden.

Annons

Under onsdagen kunde vi berätta att Mats Olsson visat intresse för fastigheten där Rådhuskonditoriet håller till. Men han behöver en arrendator till kaféet för att kunna fullfölja köpet. Mäklaren Jan Färnstrand tror och hoppas att en arrendator kommer att kliva in och engagemanget från söderhamnarna på sociala medier uppskattar han.

– Det kan ju vara så att det inte finns någon i Söderhamn som har möjligheten att ta över konditoriet. Ju mer spridning, desto bättre, säger Jan Färnstrand.

Han tror att efterlysningen av en arrendator genom webben kan hitta fram till någon med intresse enklare.

Mats Olsson är inte den enda spekulanten av huset. Det har funnits en hel del intressenter under tiden fastigheten legat ute för försäljning.

– I början var det faktiskt budgivning, men det sprack för alla på grund av olika anledningar, säger Jan Färnstrand.

Att priset ligger runt 4,5 miljoner kronor är en av dem.

– Jag hade från början många som tittade och la bud, men det var för lite. Sedan kan man inte heller köpa det som privathus på grund av konditoriet och det försvårar ju också, säger Jan Färnstrand.

Han menar dock inte att priset är för högt. Enligt honom ger priset inte någon vinst för försäljaren och bostadsmarknaden i Söderhamn är tuff. Det är sällan som någon kan sälja en fastighet med vinst, berättar han.

Mer läsning

Annons