Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(M) nära att bli näst störst

/
  • Trots framgångarna tror inte Hans Sundgren att Söderhamn kommer att styras speciellt annorlunda i framtiden.

18, röster. Det är vad som skiljer Centerpartiet och Moderaterna åt i kommunvalet inför dagens sluträkning.
Moderatledaren Hans Sundgren tror dock inte att hans parti går förbi.
- Jag tycker mest synd om Centern.

Annons

Tre dagar har gått sedan Moderaterna gjorde ett av sina bästa val. Lokalt innebär det att partiet har fått två mandat till i fullmäktige och kommer nu att ha sju personer på plats.

På Gävleborgsbänken i riksdagen kommer det också finnas ett nytt ansikte i Lars Bäckman från Sandviken. Där gick de från två till tre mandat,

- Riktigt, riktigt bra, säger Hans Sundgren när vi träffar honom i partilokalen.

- Just nu skiljer det 18 röster mellan oss och Centern, så liten har skillnaden aldrig varit, även om vi har haft lika många mandat, säger Hans Sundgren.

Någon större glädje över det känner han dock inte, han tycker snarare att det är tragiskt att Centern gjort ett så dåligt val.

- Jag vet inte vem av oss andra som fick deras röster, men personligen tror jag att det är deras samarbete med sossarna som straffar sig. Folk kan inte längre skilja partierna åt.

Telefonen ringer och det är det avgående kommunalrådet Lennart Olsson som vill prata med honom. Om vad berättar inte Hans Sundgren, men än har inte Moderaterna fått några inviter om samarbete från något av partierna.

- Jag har hört att Sven-Erik Lindestam vill jobba brett. Men i Söderhamn har det av tradition alltid funnits ett starkt motstånd mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Min gissning är att han väljer det rödgröna eller så fortsätter man samarbeta med Centern.

Efter det här valet, tror du Magnus Svensson (C), kommer att tacka ja till det?

- Det tror jag. Ibland är makten härligare än heligheten. Däremot tror jag ingen är beredd att samarbeta med Sverigedemokraterna. Tack och lov.

Mer läsning

Annons